• Moojo
  • Moojo
  • Moojo
  • Moojo
  • Moojo
  • Moojo
 

Infratopení znamená úsporu, zdraví i praktičnost

Za oknem máme sluníčko a venku příjemné jarní, občas už i letní teploty, ale přesto máte ještě v živé paměti sníh a mráz? Možná proto, že ve vašem domě či bytě každou zimu topíte na maximum a ani tak nemáte nikdy pocit tepla. Máte pořád studené nohy i ruce, i když vnitřní teploměr ukazuje příjemnou pokojovou teplotu? Za to, že „mrznete“ může totiž sálající chlad ze stěn i podlah. A právě jarní a nadcházející letní období je časem, kdy to můžete změnit. Řešením je infratopení, jinak také infračervené topné panely, jež mohou váš problém vyřešit.

Jak to funguje?

Infratopení patří k modernímu, přirozenému přitom zdravému způsobu vytápění interiérů. Primárně infrapanely vyzařují tepelné (infračervené) záření, nikoliv teplo. Tímto způsobem se v místnosti neohřívá vzduch, ale stěny, předměty a také osoby, od kterých se poté ohřívá vzduch. Vstupní energie je dodávána elektřinou. Srdcem celého infratopení je nekovový temperanční článek jehož aktivní povrch je tvořen krystaly křemíku. Pomocí tohoto temperančního článku pak dochází k přeměně elektrické energie na teplo.

Infratopení

Infratopení

Topte a přitom šetřete  

Velkou výhodou infrapanelů je okamžitá úspora energií za stejnou pořizovací cenu jako u centrálních vytápění na plyn. Šetření je zajištěno rovnoměrnou teplotou v celé místnosti, což umožňuje vytápění na nižší teplotu. Také je nižší rozdíl mezi teplotou podlahy a stropem (max. 2 0C). Současně vám odpadají i nákladné finanční výdaje za stavbu komínu či revize kotle. Celková úspora oproti teplovzdušnému vytápění činí 30 – 40%.

Infrapanely mají řadu výhod

Kromě úspory za energie nabízí infrapanely provozní bezpečnost i dlouhou životnost bez komplikací. Výhodou jsou opravdu nízké náklady na instalaci topných infrapanelů, které se buď zavěsí na zeď či strop nebo se postaví volně do prostoru. Z čehož vyplývá, že šetří místo a přitom nabízejí jednoduchou regulaci i obsluhu. V dnešní době nejsou pouze praktickou částí interiéru, ale stávají se také designovým estetickým doplňkem. Způsob vytápění ocení astmatici i alergici, protože vzduch v místnosti necirkuluje a tím pádem nedochází k víření prachu. Infratopení taktéž vysouší zdivo, zamezuje vzniku plísní či kondenzaci vody. Jedná se tedy o zdravý způsob vytápění.

Infrapanely vám zajistí tepelný komfort, zdravé prostředí, nižší pořizovací náklady i celkovou úsporu při vytápění.

O Tomáš Pavlík

Architektura a vše kolem moderního bydlení nás prostě baví! Pomáháme vám řešit běžné starosti s bydlení, jsme inspiraci v nových trendech a staráme se každodenní přísun novinek!

Komentovat

Email nebude zveřejněn. Povinné pole jsou označena *

*

Sledujte nás na Facebooku!

Buďte s námi stále v kontaktu!
Sledujte trendy v moderním bydlení.