• Moojo
  • Moojo
  • Moojo
  • Moojo
  • Moojo
  • Moojo
 

Na každém balkoně můžete pěstovat kvetoucí rostliny

Vlastníte balón, na který svítí slunce jen určitou část dne, a vy byste na něm přece jenom chtěli pěstovat kytičky? Je jasné, že se kytkám nejlépe daří na balkonech, kde svítí slunce celý den, ovšem jsou i květiny, kterým se daří v mírném i středním stínu. Dnes se na ně půjdeme podívat.

Květiny, které nepotřebují sluneční paprsky celý den

Lobelky (Lobelia erinus) mají modrofialové květy a skvěle se jim daří v květináčích i v truhlících. Pro dostatek květů budete muset květinku pravidelně přihnojovat a vydatně zalévat.

Fuksie (Fuchsia) jsou nenáročné trvalky, které se dají dobře tvarovat. Do květináčů či truhlíků vyberte ten typ, jež má husté listy, hodně květů a roste kompaktně.

Lobelka

Lobelka

Bakopa (Bakopa) je velmi nenáročná květinka, která vypadá skvěle jak v truhlíku, tak v závěsných nádobách. Tato rostlinka je charakteristická dlouhými převislými stonky, které jsou pokryty bílými květy. Vyžaduje dostatečnou zálivku a zkracování výhonků.

Netýkavka (Impatiens) je rostlinka, kterou má na balkoně málo lidí, což je opravdu škoda, protože má nádherný květ i listy. Místo, kde je spíše polostín a bezvětří přímo miluje. Stejně jako hodně vody a jednou týdně hnojivo. Pro lepší květnatost použijte přihnojení s vyšším obsahem fosforu a draslíku. Odkvetlé lístky nemusíte odstraňovat, Netýkavka má samočistící schopnost.

Břečťan (Hedera) vysaďte do samostatných nádob i ke kvetoucím rostlinám. Tvar jeho listů skvěle oživí váš balkon.

Zkrátka ani balkon bez přímých slunečních paprsků nemusí být bez kvetoucích květin, které vám jistě zpříjemní vaše posezení i relaxaci na čerstvém vzduchu.

O Tomáš Pavlík

Architektura a vše kolem moderního bydlení nás prostě baví! Pomáháme vám řešit běžné starosti s bydlení, jsme inspiraci v nových trendech a staráme se každodenní přísun novinek!

Komentovat

Email nebude zveřejněn. Povinné pole jsou označena *

*

Sledujte nás na Facebooku!

Buďte s námi stále v kontaktu!
Sledujte trendy v moderním bydlení.