• Moojo
  • Moojo
  • Moojo
  • Moojo
  • Moojo
  • Moojo
 

Kde nakoupit ložiska za skvělé ceny?

V dnešním článku se zaměříme na firmu TECHSEAL s.r. o, která je na našem trhu od roku 2006 a zabývá se utěsňováním. K jejich sortimentu zboží patří výroba a prodej ložisek, o kterých bude právě dnes řeč.

Možná nevíte, že první ložiska se používala už v roce 330 př. n. l a prvním byl řek Diadés. Dříve se valivá ložiska využívala hlavně v mlýnech ke zvýšení výkonnosti mletí. Od této doby uplynulo již mnoho let, avšak ložiska plní stále stejnou funkci, a tou je snížení tření při vzájemném otáčivém či posuvném pohybu strojních dílů. Na našem trhu se objevuje celá řada druhů ložisek a právě společnost TECHSEAL tímto širokým sortimentem zboží disponuje.

Druhy ložisek

Nejčastěji používaným druhem valivého ložiska jsou radiální kuličková ložiska, která se skládají z vnitřního kroužku, kuliček, klece (drží kuličky od sebe) a vnějšího kroužku. Výhodou těchto ložisek je nízká pořizovací cena, práce ve vysokých otáčkách, přenášení radiální i axiální síly a jednoduchá montáž. Nevýhodou je, že nezvládají přenos opravdu velkých sil.

kuličková ložiska

kuličková ložiska

Speciálním druhem válečkového ložiska jsou jehlová ložiska, která ale přenášejí pouze sílu radiální. Toto ložisko je složeno ze stejných částí jako kuličkové, zde ovšem nejsou valivými elementy kulička, ale jak název vypovídá jehly. Jak bylo zmíněno výše, nevýhodou je nepřenos axiálních sil, avšak radiální síly ložisko přenáší opravu veliké. K další výhodě patří malé rozměry i hmotnost a snadná montáž.

Přenos velké axiální i radiální síly vám umožní kuželíková ložiska, která jsou složená z valivých elementů – komolých kuželů a ostatních části jako obě předešlé. Jednou ze zásadních nevýhod je jeho náročná a drahá montáž, proto se tento typ používá v praxi, jen pokud nelze použít ložisko jiné.

Každé z ložisek má omezenou životnost a jeho „konec“ se prozrazuje hučením, což se týká hlavně těch, které pracují ve vysokých otáčkách. Úkolem každého konstruktéra je vybírat takový typ ložiska, aby zátěž zařízení vydrželo.

TECHSEAL – kvalita a skvělý výběr

Jak už bylo zmíněno na začátku článku, prodej ložisek se zprostředkovává firma TECHSEAL, a to za dobré ceny a s vysokým výběrem různých druhů a typů. Jejich e-shop vám umožní pohodlný nákup z domova a na jejich stránkách se dozvíte také více potřebných informací.

O Tomáš Pavlík

Architektura a vše kolem moderního bydlení nás prostě baví! Pomáháme vám řešit běžné starosti s bydlení, jsme inspiraci v nových trendech a staráme se každodenní přísun novinek!

Komentovat

Email nebude zveřejněn. Povinné pole jsou označena *

*

Sledujte nás na Facebooku!

Buďte s námi stále v kontaktu!
Sledujte trendy v moderním bydlení.