Uchováváme v ní potraviny po dlouhou dobu, aby nám je nakonec vydala tak čerstvé, jaké jsme je do ní dali. Při velké úrodě do ní dáváme vitamíny ze zahrádky, které byste v zimě určitě nesehnali ani u dvanácti měsíčků. Že je řeč o mrazáku jste určitě poznali, protože snad každý ho má v dnešní době doma. Avšak ne každý ví, jak ho správně vybrat a která značka je nejlepší.
Vybírejte podle více kritérií
Při výběru je důležité si uvědomit, k čemu přesně ho budete potřebovat. Bude sloužit „pouze“ v běžné domácnosti, nebo ho budete potřebovat ve větším provozu? Podle toho si totiž vybíráme pultový mrazák, šuplíkový nebo i vestavěný. Každý typ má svá specifika i velikost. Hned další věcí, kterou musíte při výběru uvážit je jeho objem, který se udává v litrech.
Při koupi nesmíte rozhodně přehlížet jeho energetickou třídu, která udává množství elektrické energie, kterou mrazák potřebuje na svůj provoz. Na každém zařízení by proto měl být štítek s touto energetickou třídou. Ať už jste se rozhodli pro šuplíkový mrazák nebo ten pultový, měl by patřit do nejvyšší třídy A, která se dále dělí na podtřídy označené A+, A++ a A+++, což je třída nejúspornější. Šuplíková mraznička i ostatní typy musí mít také dostatečný mrazící výkon. Právě mrazící výkon udává množství potravin, které je mrazák schopen zamrazit za 24 hodin. Dobré je si všímat i akumulační doby, což je zase údaj, po kterou vydrží potraviny zamrazené, a to i například při výpadku elektrického proudu.
Pultové i šuplíkové mrazáky značky LIEBHERR
Pokud hledáte kvalitu, moderní design i promyšlenost, určitě vsaďte na mrazáky značky LIEBHERR, které jsou symbolem kvality v Evropě a i mimo ni. LIEBHERR je lídr v inovacích a technologii a jejich mrazničky jsou vždy o krok vpředu oproti ostatním značkám. Každý kus spotřebiče je vyroben v rakouské nebo německé továrně, a poté je 2x testován a běží ve zkušebním provozu. Do prodeje se tak dostávají jen ty nejkvalitnější výrobky, které vám budou dělat službu mnoho let.