• Moojo
  • Moojo
  • Moojo
  • Moojo
  • Moojo
  • Moojo
 

Díky LED žárovkám výrazně snížíte finance za energie

V dnešní době, kdy se vše zdražuje, se mnoho lidí potýká s tím, jak lze ještě ušetřit. Pokud si myslíte, že už jste pro to udělali maximum, pak se podívejte na svá svítidla. Spotřeba elektrické energie za osvětlení totiž výrazně zvyšuje finance rodinného rozpočtu a právě toto může být možným zdrojem ušetřených peněz. LED osvětlení, které zaznamenalo v posledních letech velký rozvoj, vám totiž může přinést nejen úsporu financí, ale také ulehčí naší přírodě.

LED (Light Emitting Diode) vlastně znamená světlo emitující dioda, což je světlo s nejnižšími energetickými nároky a zároveň velkou životností. Jsou flexibilní, nabízí velký výběr úhlů, stejně jako barev, které světlo vyzařuje a jeho vývoj jde stále dopředu.

Výhody LED osvětlení oproti běžným žárovkám

Jestliže ještě ve svém interiéru používáte běžné žárovky, pak věřte, že výsledkem dodané energie je pouze 5% světla. Zbytek je totiž odveden v podobě tepelného záření, které není vůbec nijak využito. Navíc je životnost běžných žárovek krátká a spotřeba vysoká a ze všech těchto důvodů jsou neekologické i nehospodárné. A z jakého důvodu byste si měli vybrat LED svítidla?

led osvětlení

Led osvětlení

Protože LED žárovka funguje na principu polovodičových destiček a právě ony přetvářejí elektrický proud přímo na světlo a dosahují vysokého výkonu. Tyto žárovky patří do energetické třídy A, oproti běžným svítidlům, které jsou v třídě E, F a G. Což vám zajistí opravdu výraznou úsporu energie. K dalším výhodám patří to, že svítí ihned na plný výkon, nevyzařují žádné infračervené ani ultrafialové záření, nepřehřívají se a je u nich možnost častého spínání. Žárovky jsou odolné vůči nárazům, a když se vám ji náhodou podaří rozbít, neobsahují žádnou rtuť.

Počáteční investice se vám vrátí

LED osvětlení se stává zajímavou variantou jak se neomezovat, ale přitom budete šetřit naši ekologii a vlastně i ekonomiku. Počáteční investice do svítidel je samozřejmě vyšší, ale věřte, že návratnost vložených financí se vám brzy vrátí, a že jejich vysoká životnost vám ušetří několik desítek tisíc korun.

O Tomáš Pavlík

Architektura a vše kolem moderního bydlení nás prostě baví! Pomáháme vám řešit běžné starosti s bydlení, jsme inspiraci v nových trendech a staráme se každodenní přísun novinek!

Komentovat

Email nebude zveřejněn. Povinné pole jsou označena *

*

Sledujte nás na Facebooku!

Buďte s námi stále v kontaktu!
Sledujte trendy v moderním bydlení.