Při výběru dřezu musíte mít na paměti několik věcí. A pokud jim budete věnovat pozornost, předejdete pozdějšímu zklamání i nepříjemnostem.
Hloubka dřezu
Hloubka spolu s rozměrem vany dřezu je z hlediska užitného komfortu hlavním parametrem. I tak bývá ale často opomíjený. Přitom se jedná o vlastnost, která je při mytí nádobí i přípravě jídla velmi důležitá. Kvalitní a přitom komfortní dřezy mají minimální hloubku 190 mm. U dřezu mělčích musíme vždy počítat s jistým omezením. Ne všechny kusy nádobí totiž myjeme v myčce. A protože je to především velké nádobí, potřebujeme mít dřez prostorný a hluboký.
Granitový nebo nerezový dřez?
Kvalitní granitové dřezy by měly mít vhodné složení. Materiál by měl obsahovat minimálně 80 % křemenných písků a 20 % by mělo tvořit pojivo a barvivo. Doporučujeme vám, abyste si dřez před koupí pořádně „osahali.“ Jen tak se přesvědčíte o jeho kamenném vzhledu a zároveň budete mít možnost přesně barevně sladit pracovní desku se zbytkem kuchyně.
V případě nerezových dřezů volte ty, jež jsou vyrobeny z nerezavějící potravinářské oceli o složení 18 % chromu v poměru 10 % niklu. Také se přesvědčte o tom, že má plech dostatečnou tloušťku. Právě kvalita plechu rozhoduje, jak dobře vám bude dřez sloužit. Na tloušťce nepřímo souvisí i hloubka dřezu a jeho novodobý design i při častém používání.
Stejně důležitá je také dřezová baterie
Při výběru dřezové baterie myslete nejen na dostatečný prostor mezi dřezem a baterií, ale také na úsporu vody. Nejpohodlněji se vám bude manipulovat s pákovou směšovací baterií. Dobrým pomocníkem je i baterie se sprchou, díky které lehce opláchnete nádobí a zeleninu. V neposlední řadě myslete na vzhled.
Vyberte si společníka do své kuchyně
V sortimentu obchodu dalago.cz naleznete kvalitní kuchyňské dřezy i širokou nabídku doplňků, jako jsou vodovodní baterie, drtiče kuchyňského odpadu i různé druhy digestoří.