• Moojo
  • Moojo
  • Moojo
  • Moojo
  • Moojo
  • Moojo
 

Chraňte životní prostředí! Recyklujte i kovy!

Pro každého z nás je kvalita životního prostředí důležitá. Své okolí se lidé snaží chránit i tím, že recyklují odpad. Kromě papíru, skla a plastů má ale smysl i recyklace kovů. Oproti surovému kovu totiž šetří náklady výrobního procesu a snižuje negativní dopad na životní prostředí. Recyklace kovů zkrátka má své opodstatnění!

Povaluje se vám v garáži stará lednice, pračka nebo nefunkční kolo? Věděli jste, že po recyklaci mohou tyto již nepoužívané věci sloužit dále dobré věci? Stačí je dovézt do sběrného dvora nebo do sběrny zabývající se výkupem kovového šrotu a kovů. Přispějete tak k levnější výrobě finálních produktů a do jisté míry pomůžete chránit životní prostředí.

Které kovy nerecyklujeme?

Ne vše, co vypadá kovově, vám však ve sběrném dvoře skutečně vezmou. Například kombinované obaly jako jsou nápojové kartony, víčka od zavařenin nebo obaly od čokolád sběrny nevykupují. Mnohdy totiž neobsahují kov žádný, nebo jen velmi málo. Separace menších kovových částí by v tomto případě byla tak náročná, že se zkrátka nevyplatí.

Jaké kovy tedy můžete recyklovat?

Sběrny kovů přijímají lehký i těžký kovový šrot, ocelové a litinové třísky i kusový litinový odpad, elektroodpad nebo domácí spotřebiče jako jsou staré lednice, pračky, trouby atd.

TSR Czech Republic, s. r. o.

Hledáte-li společnost, která se zabývá výkupem kovového odpadu a kovového šrotu, zavítejte například do společnosti TSR Czech Republic, s. r. o. Výkup kovů probíhá na mnoha pobočkách v rámci celé České republiky, kde také dochází k jejich zpracování. Zpracovaný materiál pak dále putuje do sléváren a hutí, kde jsou z něj vyráběny další produkty.

O Tomáš Pavlík

Architektura a vše kolem moderního bydlení nás prostě baví! Pomáháme vám řešit běžné starosti s bydlení, jsme inspiraci v nových trendech a staráme se každodenní přísun novinek!

Komentovat

Email nebude zveřejněn. Povinné pole jsou označena *

*

Sledujte nás na Facebooku!

Buďte s námi stále v kontaktu!
Sledujte trendy v moderním bydlení.