• Moojo
  • Moojo
  • Moojo
  • Moojo
  • Moojo
  • Moojo
 

Posypová sůl je nejčastěji používaným zimním posypem

Zima v sobě neskrývá pouze kladnou stránku věci, jako je sníh, smějící se děti a veškeré radovánky s ním spojené. V zimním období nás bohužel někdy čekají i nepříjemné věci, a tím jsou neodhrabané, namrzlé chodníky i silniční komunikace, na nichž mají dopravní prostředky problém se „udržet“. Zkrátka situace, která se opakuje skoro každým rokem. Přitom je řešení tak jednoduché, a tím je využití zimních posypů – posypové soli. Už v jedné české pohádce zazněla věta: „Sůl nad zlato“ a neplatí to jen v potravinářství, ale jak se ukázalo, tak také u silničářů.

Co je posypová sůl a kdy ji použít?

Posypová sůl neboli chlorid sodný (NaCl) se používá jako prostředek k zajištění nebo zlepšení sjízdnosti či schůdnosti. Při posypu i postřiku dochází ke snížení bodu mrznutí vody a tím pádem k rozmrazení sněhu či ledu. Její využití má také preventivní charakter, a tím pádem při jejím použití nedochází k usazování sněhu ani k namrzání povrchu. Před posypáním by vždy mělo dojít k odklizení sněhu, ať už ručními nástroji, pluhem, zametačem nebo frézou a až posléze k její aplikaci. Posypová sůl účinkuje maximálně do teploty -7 C, při nižších teplotách již nebývá využívána a k posypu se použije společně s různými přísadami, nebo se přistoupí k jinému druhu posypového materiálu. Doporučené dávkování je 10-20 g/m2, v případě extrémně nízkých teplot či náledí je nutné množství zvýšit.

Proč si vybrat zrovna tento materiál?

Je to opravdu efektivní prostředek v boji proti ledu a sněhu, jež výrazně snižuje riziko dopravních nehod. Posypová sůl patří k jedné z nejlevnějších a v dnešní době také nejpoužívanějších prostředků s tavicím účinkem. Výrazně zvyšuje bezpečnost i sjízdnost na zimních chodnících i silnicích. A v neposlední řadě se s ní snadno a jednoduše manipuluje.

Kde posypovou sůl koupit?

Tento zimní posyp si můžete objednat na www. sul-posypova.cz. Společnost provozující e-shop distribuuje své zboží po celé České republice, a to s bezplatným rozvozem již od jedné palety, to znamená posypová sůl 25 kg ve zhruba 40 pytlích. Zrnitost jejich soli je 0-5 mm a zaručuje rychlý i dlouhodobý účinek. Obsahuje 98% NaCl – účinné látky spolu s proti-spékavou úpravou a obsah těžkých kovů zcela odpovídá normě TP 116, MDZ ČR. Sůl nikdy nepoužívejte ke krmným účelům a vždy ji skladujte v suchu. Při správném zacházení má totiž neomezenou trvanlivost!

O Tomáš Pavlík

Architektura a vše kolem moderního bydlení nás prostě baví! Pomáháme vám řešit běžné starosti s bydlení, jsme inspiraci v nových trendech a staráme se každodenní přísun novinek!

Komentovat

Email nebude zveřejněn. Povinné pole jsou označena *

*

Sledujte nás na Facebooku!

Buďte s námi stále v kontaktu!
Sledujte trendy v moderním bydlení.